hytteblogg - Hytt & Pine

Internett på hytta? Ligg unna ICE.net

b2ap3_thumbnail_stoppskilt.jpg

Vi skal ha en hytte med alle fasiliteter – også internett. Da ICE hadde kampanje i mai – med 3 mnd redusert pris og ”Norges beste dekning” slo vi til. Da fikk vi anledning til å prøve dette i ferien – og vi hadde skikkelig trua. Når vi fylte inn postnummer – konkluderte ICE med følgende:
dekning-frosta.PNG

Svært god dekning! Så bra – dette gledet vi oss til. Vi har jo blitt ordentlig nettmennesker i familien – og så i grunnen ikke for oss 3-4 uker uten nett. Men det slapp vi jo nå!

Skuffelsen var derfor stor da vi i juli – ikke fant signaler noen steder uansett om modemet hang i mønet av hytta. Vi prøvde alle mulige plasseringer, tidspunkt på dagen – og i det hele tatt. No luck. Vel-vel, tenkte vi – da funker ikke ICE her da – vi får si opp abonnementet og finne en annen leverandør som faktisk har dekning. MEN – det skulle vise seg og være lettere sagt enn gjort…

Ved kontakt med kunderservice i august – fikk vi beskjed om at vi hadde bundet oss for ett år – og kunne derfor ikke si opp abonnementet.

-Hva? Et uoppsigelig abonnement? Men vi har jo kjøpt en vare som ikke leverer som lovet? Et abonnement må jo være mulig å si opp, hvis det ikke fungerer?

-Joda, vi kunne gjerne si opp men da måtte vi betale et såkalt ”bruddgebyr”.

- Javel, hva kommer bruddgebyr seg på da?

-Summen av resten av avtaleperioden…

-Hæ? Ikke tale om! Dette har nettopp utviklet seg til en prinsippsak. Hva skal til for å unngå bruddgebyr da?

-ICE må gies mulighet til å rette opp og gi teknisk support, mens vi er på stedet/hytta – og vi må forsterke signalet med en ekstern antenne…

-Hm…skal vi bruke enda mer penger på å understreke at vi ikke har dekning?

Vi ringte Forbrukerrådet. De hadde hørt mye om ICE.  Så trist å være en bedrift som Forbrukerrådet har god kjennskap til. Men de sa følgende: Det er riktig at ICE må gies mulighet til å rette opp – ”reparere” varen – så lenge det ikke er til stor, økonomisk ulempe for kunden.

Andre har visst også dårlige erfaringer med ICE – viser et kjapt google-søk. Her en sak fra Forbrukerklagenemda og et innlegg på diskusjon.no

OK, vi kjøpte antenne og ringte ICE sin tekniske support mens vi var på hytta. Med en bakgrunnsstøy på 31 dcB – en verdi som helst skulle være mellom 0-5, tenkte vi at saken var avsluttet. Vi tok skjermbilde av verdiene også – så hadde vi ”bevis”. Kundekonsulenten sa at dette var jo ALTFOR høyt. Hjem igjen for å skrive oppsigelse og legge ved bevis – nå hadde vi kjøpt antenne, ringt support og skrevet skriftlig oppsigelse – med underskrift må vite…som vilkårene krever. DA må jo saken være utav verden?

Neida – nå mener ICE vi skal kjøpe en større antenne – og vi får igjen avslag på å fravike bruddgebyret. Og de kommenterer at abonnementet har gått så langt og at vi har hatt manglende kontakt med kundeservice. Hva gir du meg? Vi inngikk avtale i en kampanje, og skulle ha den til ferien. Derfor fikk vi ikke mulighet til å prøve abonnementet før i juli. Når august kom og ferien var over – har vi vært i kontakt med ICE hver måned. Dette er jo en hytte – vi er jo ikke der hele tiden, liksom?  

Kan noen lese gjennom de generelle vilkårene de henviser til – og forklare meg hva dette betyr – og gjerne gi meg en forklaring på forskjellen generelle – spesielle vilkår?  De spesielle vilkårene finner vi dessverre ingen steder… Artig lesing – og jeg har sjelden sett så mye bruk av anførselstegn i en formell tekst som avtalevilkår skal være…

Generelle vilkår

2. Inngåelse av abonnementsavtale

2.1 Kunden må tegne abonnement for hver enkelt

tjeneste (”Tjenesten”) som til enhver tid tilbys av ICE.

Abonnement tegnes ved telefonbestilling, på nett eller

ved at Kunden fyller ut bestillingsskjema hos

ICE-autorisert forhandler.(”Abonnementsavtale”). Utover

vilkårene angitt i Abonnementsavtalen gjelder de

Generelle vilkårene, samt Spesielle vilkår for hver enkelt

tjeneste (”Spesielle vilkår”). Avtale om levering av

Tjeneste mellom ICE og Kunden (”Avtalen”) er inngått

når ICE har mottatt og godkjent Kundens bestilling.

Abonnementet reguleres av Abonnementsavtalen, de

Generelle vilkårene og de Spesielle vilkårene som

gjelder for det enkelte abonnement eller den enkelte

tilleggstjenesten (”Abonnementsvilkårene”). De Spesielle

vilkårene går ved motstrid foran de Generelle vilkårene

slik Abonnementsavtalen ved motstrid går foran de

Generelle og Spesielle vilkårene.

 

Vi gir oss ikke – this case is not closed yet! angry

Hjemmelagde knekkebrød
Deilig ostekake med bringebærsaus
 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://hyttogpine.net/


Books!

Main Menu