hytteblogg - Hytt & Pine

Bloggen Hytt & Pine

This is some blog description about this site

Planlegging og gjennomføring av ferier. Nyte helger og fritid. Hva gjør man da? Denne kategorien vil inneholde beskrivelser av ymse slag. Hvorvidt man velger å sprike med tærne på terassen (på den framtidige hytta?), gå en tur i skog og mark, finne yndlingsstranda på Frosta, reise til det store utland, tilbringe kvalitetstid bare mor og far,...

Planlegging og gjennomføring av ferier. Nyte helger og fritid. Hva gjør man da? Denne kategorien vil inneholde beskrivelser av ymse slag. Hvorvidt man velger å sprike med tærne på terassen (på den framtidige hytta?), gå en tur i skog og mark, finne yndlingsstranda på Frosta, reise til det store utland, tilbringe kvalitetstid bare mor og far, dra på konsert med rockeheltene fra 80-tallet - eller hva det skulle være - alt som gir overskudd og man har lyst til der og da. Jeg skal ikke påstå at vi er flinke nok til dette "grip øyeblikket" i familien, noen ganger blir vi spist opp av "må-og skal-bare-gjøre-først-trollet". Vi har helt klart forbedringspotensiale - og da er det jo greit at man kan dokumentere at man er på vei.

More
apr
08

Drømmen om en båt

b2ap3_thumbnail_bt.jpg

Med sjøhytte er det selvsagt en del av planen å skaffe seg båt. Vi har "booket" båtplass på Småland kai for lenge siden, men båt har vi ikke enda...hehe! smiley Men drømmer koster ikke penger - så  der flyter vi avgårde inn i fantasien! I drømmene ser vi for oss en skjærgårdsjeep 17-19 fot, og motor med 50-60 Hk...så får vi se... Hytta må bli ferdig først - det er første prioritet.

b2ap3_thumbnail_bt2.jpg

 

Fortsett lesing
  8024 Hits
8024 Hits
aug
25

Mens far var på Frosta

b2ap3_thumbnail_DSC_0359.JPGb2ap3_thumbnail_DSC_0360.JPG

Mens far jobber drar familien på tur. Fin sensommerdag på Jonsvannet. Vi fant litt bringebær - og noen få sopper. Flere som har funnet yndlingsplassen min for kantarell og steinsopp tydeligvis. crying

Før turen var omme ble det ufrivillig bading på yngste medlem i familien. En noe uoppmerksom storebror og mor - og jakten på vannlijeblader endte med et plask. Jaja, sånt som skjer. Foff-foff (en av de faste følgesvennene) ble desverre også med på dukkerten. Vi får håpe han overlever en runde i tørketrommelen. God søndag!

b2ap3_thumbnail_DSC_0361.JPGb2ap3_thumbnail_DSC_0363.JPG

Fortsett lesing
  7382 Hits
7382 Hits
jul
27

Vi utforsker omgivelsene

b2ap3_thumbnail_DSC_0267.JPG

Jobbeferie med enkle kår, betyr ikke at man ikke bør gjøre andre ting. Med godvær hele uka ble det naturlig å finne muligheter for å bade. Kvitsandvika var et utmerket alternativ.

b2ap3_thumbnail_DSCN1538.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN1540.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN1537.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN1534.JPG

Med Tautra så nær, måtte vi selvsagt dit en tur. Utmerket badeplass der også (het det Vavollen tro?). Bør vel skjemmes, men jeg har aldri vært på Tautra før - så det var fascinerende. Bare den smale bruen over var spennende nok. Neste gang skal vi bruke mer tid og dra innom klosteret og klostergården.

Litt bærplukking ble det også. I tillegg til blåbær, har vi funnet masse bringebær - og litt lengre utpå høsten blir det nok masse tyttebær. Herlig!

b2ap3_thumbnail_DSC_0273.JPG

Fortsett lesing
  7076 Hits
7076 Hits
jul
16

Trøndersommer

langtidsvarsel.PNG

Mens vi venter på godværet? Nei, i trøndelag må vi bare forholde oss til høstlige temperaturer - selv i juli. Det er håp om litt bedring i helga og over helga - men inntil da må vi bare jobbe på. Gubben er stort sett ferdig med isolering og holder nå på med vinduer i front. Vi venter fortsatt på snekkeren så hytta får tak og resten av panelet - da først kan fruen male mer. Hyggelige naboer inviterer på vafler og kaffe - så da kan man ikke klage. Fortsatt god "sommer"!

Fortsett lesing
  7742 Hits
7742 Hits
jul
10

Campinglivets gleder

b2ap3_thumbnail_DSC_0156.JPGb2ap3_thumbnail_DSC_0204.JPG

Utrolig hvor tilpasningsdyktig man er. Det å fungere som familie på 6 m2 hvor man skal spise, sove og tilbringe tid hvis været er dårlig, er visst noe man venner seg til? Eller? Knallharde madrasser (som egentlig er sofaputer), som gir en forfriskende stivhet hver morgen, gjerne akkompagnert med en litt knakende lyd når du strekker deg etter en god natts søvn. Den fantastiske soveplassen må selvfølgelig organiseres tilbake til sofa og bord, før frokost kan inntas. Fantastisk. Barna sover på noe hengekøyelignende saker på motsatt side - som også på mirakuløst vis kan bli til en liten sittegruppe. Kjøleskapet rommer akkurat ikke nok til det du trenger og to plater og en halv stekovn - gir rom for kreativitet hva gjelder middagslaging. Også fantastisk.

Men mennesket tilpasser seg. Familien sjokker rundt i jogge- og arbeidsklær, lett skotøy og håret rett til værs - og trives med det! Kunne tenkt oss noe mer varme og sol - har vært surt de siste dager. Men på en annen side; man blir jo sykelig opptatt av å sjekke yr.no - hvordan er været i morgen? I helga? Blir det varmere? Blir det sol? Sikkert et symptom på at man er endel av campingklubben. Resten av campingklubben bryr seg heller ikke om å skifte om når de skal på butikken. På Coop Extra Frosta kryr det av folk i clogs, treningsbukser, fleecegensere - og frisyrer som bærer preg av en natt på hard madrass. Utvalget er svært kundetilpasset: mangler du ostehøvel, nye clogs, ekstra fleecegenser, mer krim i pocket - mer grillkull? Kanskje en malepensel? Andre byggvarer? Da har de det her. Heldigvis for det! Og vi er med. Vi er en del av klubben. Hvertfall for en stund.

b2ap3_thumbnail_DSC_0202.JPGb2ap3_thumbnail_DSC_0230.JPG

Fortsett lesing
  8577 Hits
8577 Hits
jul
07

Første strandtur

b2ap3_thumbnail_DSC_0193.JPG

Utforskingen har begynt. 200 m nedenfor hytten - har vi denne stranda. Fantastisk. Litt friskt idag - med med god blæst - og det skal visst bli verre i følge yr.no - 11 m/s. Huhei. Herlig likevel - deilig sjølukt og godt å være ute. Vi har allerede startet samling av skjell og stein.

Fortsett lesing
  6941 Hits
6941 Hits
jul
07

Viktig å kose seg

b2ap3_thumbnail_DSC_0185.JPGb2ap3_thumbnail_DSC_0188.JPG

Magiske tilstander en kveldsstund. Stilig effekt med solen som sprenger seg vei gjennom skylaget. Fantasisk å nyte livet med slik utsikt. Viktig å kose seg også, selv med kaos rundt hvert et hjørne. Vi må prøve å holde humøret oppe - gjennom hele byggeprosessen. Håper vi klarer det! yes

Fortsett lesing
  6608 Hits
6608 Hits
jun
23

Fine søndagen

b2ap3_thumbnail_DSC_0153.JPG

Vi avslutter en perfekt søndag på terassen med bok og god drikke. Alle trøndere vet å benytte godværet tvert (hvertfall vi!) - for om noen timer regner det sikkert igjen. Jeg anbefaler boka "Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant" av Jonas Jonasson - hvertfall hvis du liker lett ironisert litteratur, med usannsynlige sammentreff puttet inn i historisk betydning - og maks avkobling. Virkelig vittig. Jeg har humret og fnist til mange episoder i denne boka. Ikke ulikt Arto Paasilinna, hvis du har sans for ham? Denne fikk jeg anbefalt av en kollega. Takk for det, Gaute. Jeg trenger pauser fra krim - som er en absolutt favoritt. (...åja, Jo Nesbø`s Politi er neste!) - og denne er kostelig!

I tillegg til å ha beina høyt på søndagskvelden har vi vært på Skandia Cup idag. Norges nest største fotballturnering, arrangert av Freidig. Gubben har vært banevakt og sønnen har spilt. Seier i to av tre kamper. Slett ikke verst.

b2ap3_thumbnail_DSC_0144.JPGb2ap3_thumbnail_DSC_0148.JPG

Mens vi nyter den fine søndagen planlegger vi innkjøp og bestillinger til hytten. Hva må være klart til vi går ut i ferie? Første post blir vinduer, isolasjon og utvendig maling. Belysning og punkter til strøm må også planlegges. Artig! Happy days!

Fortsett lesing
  7233 Hits
7233 Hits
jun
09

På Frosta er himmelen alltid blå?

b2ap3_thumbnail_DSC_0097.JPG

Når du nærmer deg Frosta er lyktestolpene gule - da vet du at du er på rett vei. Vi kjørte en tur i helga fra elendig vær i Trondheim - og kom til tørr asfalt og solgløtt på Frosta. Vi har hørt snakk om at været ofte kan være bedre på Frosta - og håper det slår til - bestandig! :) I tillegg til godvær er kommunen definert som "turistkommune" - og har derfor mulighet for gode åpningstider på butikkene. Det liker-liker-liker vi. Vi skal bygge en moderne hytte, som vi har tenkt å bruke mye og setter derfor pris på tilgjengelighet til det meste. Ofte! Både søndagsåpne butikker og internett - for å nevne noe. Herlig!

b2ap3_thumbnail_DSC_0099.JPG

Fortsett lesing
  7396 Hits
7396 Hits
mai
21

Framtidig utsikt

Det er veldig lenge til man kan sitte på terassen og nyte denne utsikten, men det å gi seg selv slike mentale bilder å jobbe videre på er viktig, tror jeg. Det gir prosjektet motivasjon og næring - og man tåler bedre å være dønn sliten. Tenk deg om 1-1,5 år...

b2ap3_thumbnail_IMG092.jpgb2ap3_thumbnail_IMG093.jpg

Fortsett lesing
  7917 Hits
7917 Hits
mai
20

Et helt hus på hjul

Ferien 2013 er i boks. Vi er stolte eiere av en Eiffelland Campingvogn, 1984-modell. DET trodde jeg aldri skulle skje. Kall meg gjerne et luksusdyr, men har aldri helt skjønt sjarmen og greia med camping - hverken i vogn, telt eller lignende. Men nå er vi altså der - av praktiske grunner, må jeg skyndte meg å si. Kjekt med soveplass, toalett og en plass å ordne mat - mens hyttebyggingen pågår. Ferien blir vel en opplevelse for hele familien for å si det sånn. Sønnen på 9 år er helt ekstatisk! "Mamma, mamma - vi har et helt hus på hjul!" Ja, kjære sønn - vi har vel det!

b2ap3_thumbnail_DSC_0412.JPGb2ap3_thumbnail_DSC_0414.JPG

 

Fortsett lesing
  7024 Hits
7024 Hits

Books!

Main Menu