hytteblogg - Hytt & Pine

Daim-iskake

b2ap3_thumbnail_DSC_0280.JPG

Is hører sommeren til. Daim-iskake er en av familiens slagere - og når vi fikk besøk igår var det naturlig å slå til med denne. Den er ikke tryllet fram i campingvogna - til det blir det for mange boller og søl - rett og slett ikke plass. Den blir nok hyppigere plukket fram når kjøkkenet er ferdig på hytta. Oppskriften er fra kjøkkensjefen på Haukåsen psykiatriske sykehus - når det enda bestod. Ble nedlagt i 2007. Inntil da ble daim-iskaka mye brukt til fredagskaffe og diverse markeringer. Husker mange trivelige stunder og mye latter på vaktrommet på post 1.

b2ap3_thumbnail_DSC_0281.JPGb2ap3_thumbnail_DSC_0282.JPG

 

Oppskrift

150 g mandler

150 g sukker

4 eggehviter (gjerne store egg)

Eggehviter piskes stive og blandes litt etter litt med sukker. Malte mandler haes i tilslutt. Dette helles i rund kakeform (26 cm) som er smurt og bunnen kledd med bakepapir. Stekes 175 g i 40 min. Nest nederste rille - avkjøles på rist.

Daim-is

100 g sukker

4 eggeplommer

3 dl kremfløte

2 doble daim

 

Egg og sukker piskes til eggedosis. Fløten til krem. Dette blandes med hakkede daim-biter (hold av litt til pynt på toppen). Legg mandelbunnen tilbake i formen og hell ismassen over, strøes med siste rest av daim. Settes i fryser 4-5 timer.

 

Må taes ut 15 min før servering - hvis ikke er den som betong! Velbekomme! smiley

b2ap3_thumbnail_DSC_0283.JPGb2ap3_thumbnail_DSC_0285.JPG

 

Tak og takrenner
Ferie er å gjøre noe annet
 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://hyttogpine.net/


Books!

Main Menu