hytteblogg - Hytt & Pine

Vi handler kjøkken på IKEA

b2ap3_thumbnail_20140322_163225.jpgb2ap3_thumbnail_20140320_194410.jpg

METOD kjøkkensystem

Da har vi handlet kjøkken - godt planlagt om jeg skal si det selv. Vi har brukt IKEA`s tegneplanlegger - siden det alltid har vært snakk om å kjøpe derfra. Vi har erfaring med deres tidligere system FAKTUM - som et godt og solid kjøkken, og har ingen grunn til å tro at METOD er noe dårligere. Det nye systemet har opphengssystem med skinne og lavere sokler slik at du får "mer" skapplass. Høres veldig lurt ut. Kjøkkenet på hytta blir ikke så stort, og kanskje enda viktigere at det er praktisk. Vi fastholder plan om GRYTNÄS fronter,TYDA håndtak og eik benkeplate. Ikke en hypermoderne stil, men mer tidløs og tradisjonell - uten at den blir FOR tradisjonell. Tror vi.

Praktiske løsninger

Slik har jeg tenkt: komfyr, platetopp, kjøleskap og vask/oppvaskmaskin i en trekant. Nært hverandre - gir god arbeidssone. På den siden vasken er - har jeg tenkt at kopper og kar, bestikk og glass skal plasseres. Lett å sette på plass fra oppvaskmaskin - som blir innerst ved veggen. Husk foring mot vegg - slik at oppvaskmaskin blir lett å få opp. Rask og raskbøtter i stor skuff rett under vasken.

På den andre siden er stekovn og mikro plassert i innbygd høyskap - altså opp i høyden (hallelujaaaah!). Endelig skal jeg få det. Hvem i all verden kom på at stekovn skal stå nærmest i gulvhøyde?? Ikke et menneske som lager mye mat hvertfall! wink I skap og skuffer på denne siden blir det kasseroller, boller, ildfastformer, krydder, større bestikk som øser, røreredskap, visp og slikt. Vaffeljern og andre elektriske duppedingser. I tillegg tørrvarer. Alle skuffer ser i front ut som to store skuffer, men når du åpner, er det en mindre skuff som du kan trekke ut øverst. Genialt! Platetoppen er tenkt i midten over skuffseksjon nr.2 - for å ha benkeplate på begge sider. Lurt når man lager mat.

Parallelkjøkken

Jeg har med hensikt planlagt kun to parallele "moduler" kjøkken over hverandre - ønsker ikke såkalt u-kjøkken, med skap i hele sonen. Det er for å unngå to store hjørneskap som (...jeg føler da) du ikke finner noe som helst i. Det blir store hjørner med skrot og skrammel. Har det hjemme nemlig - og vet at det ville blitt nøyaktig det samme på hytta. Uavhengig av om hylla har såkalt karusellfunksjon som du kan trekke ut. Sikkert smak og behag - men slik blir det hos oss. Samtidig synes jeg parallele skaprekker gir et ryddig og åpent preg - og mer i stil med det vi har tenkt oss resten av hytta. Avslutter den ene enden med en barløsning. 1,20 m plate støttet av stålbein. Her ser jeg for meg en stille morgen, med kaffekoppen, radioen på lavt i bakgrunnen - og nyte et øyeblikks fred før resten av familien kaos våkner. Samtidig som jeg tror det blir praktisk opp mot spisebord - som blir nærmeste nabo til kjøkkenet.

Gleder meg til å se om det funker. surprise

Selve innkjøpet

Vi dro hjemmefra halv seks og var hjemme 3 timer senere. Det skal sies vi bor 5 min unna IKEA. ...og barna var behørig påpasset - HJEMME - med barnevakt (takk til barnevakten - igjen! heart) 3 timer inkludert pølsepause etterpå. Og da snakker vi torsdag, ikke lørdag. For all del - unngå lørdag! Da er det kaos. IKEA har jo dessuten kjøkkenkampanje nå. Få kr.1000,- i gavekort per 10 000,- du handler for. Enda større grunn til å ligge unna lørdag. For oss ble det penger spart det også, alle monner drar.

Kjøkkenet hadde vi nesten tegnet ferdig i IKEA`s tegneprogram, så det ble en enkel jobb for konsulenten å gå gjennom denne sammen med oss. Velding flink, ung herremann - som tok nærmest en kvalitetssikring om at vi hadde gjort det rett. Er alle skufftyper, høyskap og slikt som dere har tenkt det - er det riktig vask, antall håndtak etc.etc. Vi hørte noen bak oss som begynte med følgende frase: "Vi har målt rommet til 3,20 meter..." Jeg synes konsulenten krummet nakken litt der, med det samme - men mulig jeg tar feil...hehe! Utrolig mye enklere hvis man har forberedt seg litt.

Vel, tilbake til oss: Ut fra tegningen ble det satt opp plukkliste som inneholdt absolutt ALT. Hver en hengsel, bestikkinnlegg, krydderinnsats, lys til horisontale vitrineskap, sokler, skap og benkeplater. Dette plukket vi selv på lagret etterpå, med nitidig studering av varenummer. Her er det viktig å holde tunga beint i munnen! Som du ser på bildet ble det et bra lass - du kan skimte gubben over toppen der...hehe. I tillegg en tralle til, med ting fra vareutleveringen - sånn som vask, blandebatteri og alle fronter.

Dette ble den nette sum av kr.27 000,- (All inclusive) og fikk da selvsagt gavekort på kr.2000,-. Forhåpentligvis EN av de siste store innkjøpene på hytta.

Hyttegangen tar form
Soverom på 1-2-3
 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://hyttogpine.net/


Books!

Main Menu