hytteblogg - Hytt & Pine

Pavlova

b2ap3_thumbnail_DSC_0119.JPG

Kaken har fått navnet sitt etter Anna Pavlova - en russisk ballettdanserinne. Hun hadde flere gjesteopptredener i Australia og New Zealand på 1920-tallet, og angivelig fått servert denne. Begge land hevder at dette er deres nasjonaldessert. Vel-vel, funker godt i Norge også. Skikkelig sommerkake - frisk og god. Hvilke frukter og bær som brukes kan man velge selv - jeg er svak for jordbær, bringebær og blåbær. Med litt spredd pasjonsfrukt på toppen. Noen velger å bruke melon, banan og kiwi - smak og behag! Jeg er vel strengt tatt ingen kakebaker - så denne har jeg mislyktes med noen ganger. Måtte faktisk serveres med kniv og gaffel på en bursdag - siden bunnen var hakket for seig, minnet litt om viskelær...når jeg tenker meg om! :) Mener å ha funnet feilen: pisk marengsen lenge nok - slik at den blir ordentlig stiv og blank. 10-15 min. Stek på lavere temperatur og heller lengre tidsrom. Da blir den sprø utenpå og seig og god inni. Oppskriften har jeg fått fra en tidligere arbeidskollega/venninne - men det finnes utallige varianter på nettet har jeg sett. Denne funker for meg og min stekovn:

4 store eggehviter

1/4 ts salt

250 gr sukker

2 ts maisennamel

1 ts hvitvinseddik/bringebæreddik

Fyll

1 pk vaniljekrem

3 dl fløte

2 ss sukker

4 stk pasjonsfrukt

ca. 300 gr friske bær/frukter

 

Stekovn 140-150 gr - ca. 70-90 min. Litt avhengig av ovn.

Pisk eggehvitene med salt - sakte til skum - øk deretter hastigheten til det blir stive topper. Tilsett da sukkeret litt etter litt. Pisk til blandingen er myk og blank. Vend inn siktet maissenna og eddik. Legges på stekebrett i en sirkel (22-24 cm) - ordne god høyde. 2,5 cm. Fyllet haes på samme dag kaken skal spises.

Velbekomme!

Denne ble laget til treff med gode venninner igår - og når familien hadde forsynt seg - var hele kaka borte! Slipper å bekymre seg for rester her i huset.

b2ap3_thumbnail_DSC_0116.JPGb2ap3_thumbnail_DSC_0118.JPG

 

 

 

Planlegging av kjøkken
Bygg - reis deg!
 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to http://hyttogpine.net/


Books!

Main Menu