hytteblogg - Hytt & Pine

MÅ ha det, bare MÅ ha det

Trønderværet er deilig for tiden. Ikke at vi er bortskjemt med godvær akkurat, men evnen til å nyte det har vi. Hvertfall denne familien. Håper, krysser fingre og tær, ber på spisse knær - om at dette må bli sånn i sommerferien også. Campinglivet blir litt enklere da. Tenk deg de lekreste grillmåltider som kan nytes i kveldingen, uten at du må kle på deg lagvis med fleece og allværsjakker. På hytta skal vi ha ordenltig kullgrill - det går an når man ikke bor så tett som i byen. Når vi griller er det minst to ting som er faste følgesvenner. Tzatziki og hvitløkssmør.

b2ap3_thumbnail_DSC_0003.JPGb2ap3_thumbnail_DSC_0004.JPG

Ekte meierismør må det være. Settes i romtemp en stund før du skal lage - da blir det straks mer håndterbart. Lag ønsket mengde. Her er det ca 250 gram -   2-3 hvitløksbåter avhengig av størrelse og et bra dryss med tørket persille. Skal bli så "prikkete" som på bildet. Jeg lager ofte større porsjoner og oppbevarer i kjøleskap - tar det ut 1-2 timer før vi skal bruke det. Deilig på en kjøttbit eller en fersk baguett.

 

 

b2ap3_thumbnail_DSC_0011.JPGb2ap3_thumbnail_DSC_0016.JPG

Rasp en agurk på rivjern. Vaskes gjerne først. Klem ut mest mulig væske med hendene - og dryss på et lag med salt (kanskje en halv t-skje) - slik at du trekker ut enda mer væske. Jeg lar dette stå hvertfall 30 min og renne av seg. Klem ut mer væske. Hvis du vil kan du legge agurken i et kjøkkenhåndkle og vri skikkelig. Men det går helt fint uten. Blandes med 1 boks lettrømme, 3 hvitløksbåter (vi liker tzatziki med litt fart i), en dæsj god olivenolje, dill. Smakes til med nykvernet pepper. Husk at du allerede har hatt i salt. Det glemte nemlig jeg engang... 

Fotballsnurrer
Støping av plate
 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to http://hyttogpine.net/


Books!

Main Menu